Paavi ja Pyhä Joosef

Kirjoitan tämän paavi Franciskuksen ollessa sairaalassa, ja blogi ilmestyy vähän ennen Pyhän Joosefin juhlaa. Pyhä Joosef on kovin tärkeä paaville ja ajattelin kirjoittaa hänestä, sillä tavalla kuin paavi Franciscus hänestä puhuu.”Rakastan Pyhää Joosefia!, julistaa nimittäin paavi Franciscus.

Marraskuussa 2016 sääntökuntien esimiesten edessä, paavi uskoi "tyyneytensä" salaisuuden: "En käytä rauhoittavia lääkkeitä!" …Jos on ongelma, kirjoitan sen paperille Pyhälle Joosefille ja laitan sen huoneessani olevan pienoispatsaan alle. Tämä on nukkuvan Pyhän Joosefin patsas. Ja nyt hän nukkuu paperipatjalla! Kun olen antanut ongelmat hänelle, nukun hyvin: se on armo Jumalalta. "Tämä on patsas, joka esittää nukkuvaa Pyhää Joosefia: hänen nukkuessaan Jumala puhuu hänelle! Ja vastatessaan italialaisen toimittajan kysymykseen marraskuussa 2014, paavi vahvisti, että hänellä todella oli tämä patsas huoneessaan. Sitten hän lisäsi tämän luottamuksen: ”Joka kerta kun pyysin pyhältä Joosefilta jotain, hän antoi sen minulle. »

Kuva paavin huoneesta, jossa on myös ongelma lappujen päällä nukkuva Pyhä Joosef

 Kun hän vastaanotti Pyhän Joosefin oblaatit 31. elokuuta 2018, hän huudahti: "Rakastan pyhää Joosefia, hänessä on niin paljon "voimaa”!" Yli neljänkymmenen vuoden ajan, olen lausunut rukousta, jonka löysin vanhasta ranskalaisesta messukirjasta, jossa sanotaan Pyhästä Joosefista: "...jonka voima osaa tehdä mahdottomista asioista mahdollisia". Pyhän Joosefin voima... Hän ei koskaan sanonut ei. Meidän on hankittava tästä rohkeutta. " Hän korosti myös Pyhän Joosefin "yksinkertaisia ​​ja olennaisia ​​hyveitä": "nöyryyttä", "läheisyyttä Herran kanssa", "hiljaisuutta ja kätkettyä elämää", mutta myös "innokkuutta" ja "toimintaa Herran tahdon hyväksi".

Mutta paavi antoi tälle hartaudelle myös liturgista voimaa lisäämällä Pyhän Joosefin nimen messun kaanoniin 1.5.2013 alkaen, ja nyt rukoilemme pyhää Joosefia joka messussa.

Tässä on joitain muita virstanpylväitä paavi Franciscuksen Pyhää Joosefia kohtaan osoittamasta rakkaudesta, jonka hän halusi välittää koko kirkolle "Pyhän Joosefin vuoden" kautta (8.12.2020–8.12.2021). Juuri tässä yhteydessä hän julkaisi apostolisen kirjeen Pyhälle Joosefille, ”Patris Corde”, ”Isän sydämellä”, 8. joulukuuta 2020, Marian tahrattoman sikiämisen juhlana. Näin hän seurasi edeltäjiensä jalanjälkiä: oli tasan 150 vuotta siitä, kun Pyhä Joosef oli julistettu yleiskirkon suojelijaksi vuonna 1870 annetulla asetuksella "Quemadmodum Deus" eli "Vapahtaja suojelija".

Saatamme myös muistaa, että paavi Franciscus halusi aloittaa paavina Pyhän Joosefin juhlapäivänä 19. maaliskuuta 2013. Hän keskittyi saarnassaan verbiin "varjella", joka ilmaisee pyhän Joosefin aidointa tehtävää. Läsnä on myös vuoden 2025 riemujuhlalle ominainen toivon teema: "Pidä Jeesus ja Maria, pidä koko persoonasi, luomakunta, jokainen varsinkin köyhimmät, vartioimassa itseämme. Tämä on palvelus, jota Rooman piispa on kutsuttu suorittamaan, mutta johon meidät kaikki on kutsuttu loistamaan toivon tähti: varjelkaamme rakkaudella sitä, mitä Jumala on meille antanut!

Pyydän Neitsyt Marian, Pyhän Joosefin, pyhien Pietarin ja Paavalin, Pyhän Franciscuksen esirukousta, jotta Pyhä Henki voisi seurata palvelutyötäni ja sanon teille kaikille: rukoilkaa puolestani! Aamen. »

Paavi halusi myös merkin Pyhän Joosefin läsnäolosta hänen paavin vaakunaansa. Se on kukka, joka on jo 21 vuotta aiemmin valittu espanjalaisen perinteen symboli piispanvihkimyksen yhteydessä: se on yksi Jerusalemin temppelin suitsukkeen koostumukseen sisältyvistä kukista ja Laulujenn laulun puhtauden ja jumalallisen rakkauden symboli.

Toinen merkittävä ele: edeltäjänsä emerituspaavi Benedictus XVI - Joseph Ratzingerin - läsnäollessa paavi Franciscus pyhitti Vatikaanin Pyhälle Joosefille. Eikä hän jättänyt kutsumatta edeltäjäänsä Pyhän Joosefin päiväksi. Hänellä on aina pieni saarna Pyhästä Joosefista 19. maaliskuuta. Esimerkiksi 19. maaliskuuta 2018 paavi kutsui kastettuja olemaan kuin Pyhä Joosef: ”unelmien mies, mutta ei unelmoija; hiljaisuuden mies, koska hän kunnioittaa Jumalan suunnitelmaa”.

Paavin twiitissä 19. maaliskuuta 2019 sanottiin: "Pyhä Joosef, Neitsyt Marian aviomies, valvo aina koko kirkkoa ja suojele sitä kaikkina aikoina." Vuotta myöhemmin, 19. maaliskuuta 2020 pitämässään saarnassaan, hän huomautti, että pyhä Joosef kykeni "vuoropuheluun Jumalan mysteerin kanssa", "menemään mysteeriin, jota hän ei voinut hallita". Lopuksi paavi Franciscus sävelsi tämän rukouksen Pyhälle Joosefille saadakseen rauhan ja pyhyyden Vatikaanin vihkimisen yhteydessä 5. heinäkuuta 2013:

"Pyhä Joosef, Vapahtajan suojelija ja Siunatun Neitsyt Marian siveä puoliso, tervetuloa ystävällisesti hartauden ja pyhityksen tekoon, jonka osoitamme sinulle tänään. Suojele tätä maata ja anna sille rauha: se on kylvetty Pyhän Pietarin ja ensimmäisten roomalaisten marttyyrien veressä; suojele meitä ja herätä kasteen armo henkiin niissä, jotka asuvat ja työskentelevät siellä; suojele ja lisää pyhiinvaeltajien uskoa, jotka tulevat tänne kaikkialta maailmasta. Omistamme sinulle jokaisen päivän väsymykset ja ilot; omistamme sinulle kirkon odotukset ja toiveet; omistamme sinulle ajatuksemme, halumme ja tekomme: kaikki toteutukoon Herran Jeesuksen Nimessä. Sinun lempeä, luja ja hiljainen suojasi on tukenut, ohjannut ja lohduttanut Nasaretin Pyhän perheen kätkettyä elämää: suojele perhettämme, uudista meille myös isyytesi ja pidä meidät uskollisina loppuun asti. Tänään, uudella luottamuksella, asetamme hyväntahtoisen ja viisaan katseesi alle piispat ja papit, vihityt henkilöt ja maallikot, jotka työskentelevät ja asuvat Vatikaanissa: suojele heidän kutsumustaan ​​ja rikasta sitä kaikilla pyhyydessä kasvamiseen tarvittavilla hyveillä. Aamen.”

Edellinen
Edellinen

Hyvä, paha ajatusten rönsyily

Seuraava
Seuraava

Pentuarkea ja paastopohdiskelua